Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

31 maja 2019

Detaliści wybrali MAKRO Dystrybutorem Roku 2019

MAKRO Polska po raz szósty otrzymała tytuł Dystrybutora Roku w kategorii hurtownia cash&carry. Wyróżnienie przyznali niezależni detaliści, którzy swoje decyzje podparli wieloletnim doświadczeniem w branży.

więcej
29 maja 2019

Kompostowalne akcesoria jednorazowe w ofercie MAKRO Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska poszerzyła asortyment marki MAKRO Professional o jednorazowe artykuły z materiałów biodegradowalnych. Do sprzedaży trafiły przyjazne środowisku produkty, które znajdą szerokie zastosowanie w branży gastronomiczno-hotelarskiej. Oferta obejmuje liczne elementy zastawy stołowej, m.in. sztućce, talerze i miski.

więcej
8 maja 2019

MAKRO Polska poszerza asortyment produktów ekologicznych

Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży nowe produkty marki Rioba – herbaty i syropy pochodzące z rolnictwa ekologicznego. W ofercie firmy znalazły się artykuły w kilku wariantach smakowych, stworzone z myślą o profesjonalnych zastosowaniach w lokalach gastronomicznych.

więcej
26 kwietnia 2019

Mikser Kulinarny z deserami w roli głównej

Kwietniowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów poświęcone zostało tematowi czekolady. W wydarzeniu wzięło udział ponad 100 uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Na uczestników czekał pokaz kulinarny i prezentacja produktowa Michała Kleibera i Macieja Gucia z firmy Callebaut.

więcej
5 kwietnia 2019

Urodziny Akademii Inspiracji MAKRO z Michelem Moran

Akademia Inspiracji MAKRO w Warszawie zaprasza do wspólnego świętowania 2. rocznicy obecności na rynku gastronomicznym. Z tej okazji przygotowano tematyczne warsztaty m.in. z udziałem gościa specjalnego – Michela Moran.

więcej
3 kwietnia 2019

Smaki Podhala tematem pierwszego spotkania z cyklu Historyczny Stół Kulinarny

Sieć hurtowni MAKRO Polska zainaugurowała nową inicjatywę na kulinarnej mapie Polski. Pierwsze wydarzenie z cyklu Historyczny Stół Kulinarny odbyło się 2 kwietnia br. w Zakopanem i upłynęło pod znakiem kuchni podhalańskiej. W spotkaniu, będącym jednocześnie otwarciem drugiej edycji programu Polskie Skarby Kulinarne, uczestniczyło 85 przedstawicieli lokalnej gastronomii. Wydarzenie otrzymało honorowe Partnerstwo Miasta Zakopane.

więcej