Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

21 czerwca 2017

MAKRO Polska wycofuje ze sprzedaży jaja z chowu klatkowego

MAKRO Polska dołącza do grona firm rezygnujących ze sprzedaży jajek z okrutnego chowu klatkowego. To pierwsza w Polsce sieć hurtowa, która podejmuje politykę dobrostanu kur niosek. MAKRO Polska podjęło decyzję po rozmowach ze Stowarzyszeniem Otwarte Klatki, należącym do globalnej koalicji Open Wing Alliance.

więcej
16 czerwca 2017

Justyna Adamczyk i Martin Castro na „Mikserze Kulinarnym”

Ryby i owoce morza, tajniki  mediów społecznościowych oraz jak osiągnąć sukces w branży gastronomicznej – to tematy „Miksera Kulinarnego”, który odbył się 9 czerwca w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. W spotkaniu edukacyjnym z cyklu „Szef dla Młodych Talentów” wzięło udział 80 uczestników z całej Polski.

więcej
15 maja 2017

„Trendy Kolacja” zawitała do Małopolski

Ponad 80 przedstawicieli branży HoReCa miało okazję poznać najnowsze trendy kulinarne podczas „Trendy Kolacji” w restauracji Dworu Sieraków pod Krakowem. Ekskluzywne spotkanie z cyklu „Szef dla Szefów”, organizowanego przez sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, odbyło się 9 maja.

więcej
27 kwietnia 2017

Pierwsza „Trendy Kolacja” w ramach cyklu ,,Szef dla Szefów”

Jesiotr w pustym pierniku, zupa krem z raków, mus ze szczupaka… – to tylko kilka z potraw, które wybitni szefowie kuchni przygotowali dla przedstawicieli branży HoReCa w ramach ekskluzywnej „Trendy Kolacji”. Pierwsze tego typu spotkanie z organizowanego przez sieć hurtowni MAKRO cyklu „Szef dla Szefów” odbyło się 24 kwietnia w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Warszawie.

więcej