Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

24 września 2019

MAKRO Polska dostarcza produkty do programu „MasterChef”

Sieć hurtowni MAKRO Polska zapewnia produkty, z których kucharze-amatorzy przygotowują potrawy konkursowe w ósmej edycji „MasterChefa”. Najnowszy sezon kulinarnego show można oglądać w każdą niedzielę o godz. 20:00 na antenie TVN. Ponadto z produktów MAKRO korzystają uczestnicy programu „10 zadań specjalnych Michela Morana”, emitowanego na kanale TTV.

więcej
18 września 2019

Kuchnia Krakowa w nowoczesnym wydaniu

Sieć hurtowni MAKRO Polska, w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne, zorganizowała trzecie spotkanie z cyklu Historyczny Stół Kulinarny. 17 września w Hotelu Starym w Krakowie goście degustowali historyczne dania w nowoczesnej odsłonie, którym towarzyszyła opowieść o regionalnej kuchni Szymona Gatlika, założyciela Kraków Food & Travel, przewodnika miejskiego i kulinarnego. W spotkaniu, będącym jednocześnie inauguracją krakowskiego szlaku kulinarnego uczestniczyło 80 przedstawicieli lokalnej gastronomii.

więcej
13 września 2019

Dni Handlu w MAKRO Polska

MAKRO Polska zaprasza klientów z sektora handlu detalicznego do wspólnego świętowania Dni Handlu. W dniach 18-19 września we wszystkich halach sieci na uczestników czekać będą specjalne promocje i rabaty, degustacje oraz prezentacje rozwiązań wspierających rozwój sklepów.

więcej
12 września 2019

Kuchnia Warszawy tematem drugiego spotkania z cyklu Historyczny Stół Kulinarny

Sieć hurtowni MAKRO Polska, w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne, zorganizowała drugie spotkanie z cyklu Historyczny Stół Kulinarny. Wydarzenie, będące jednocześnie inauguracją stołecznego szlaku kulinarnego, odbyło się 10 września w Warszawie. Degustacji historycznych dań w nowoczesnej odsłonie towarzyszyła opowieść o warszawskiej kuchni. Akcję wspiera Miasto Stołeczne Warszawa.

więcej
20 sierpnia 2019

MAKRO Polska zaprasza na wędrówkę po kulinarnych szlakach Zakopanego i Podhala

Kurczęta na sposób kuropatw, bigos z dziczyzny pod dymem, nowoczesna wersja słynnych góralskich moskoli, knedle z bryndzą… – to tylko kilka potraw z oferty, przygotowanej dla gości przemierzających szlak kulinarny Zakopanego i Podhala. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści mogą rozsmakować się w tradycji i poznać polską historię od kuchni. Partnerem akcji jest Urząd Miasta Zakopane.

więcej