Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży carpaccio marki MAKRO Premium w dwóch wariantach – z amerykańskiej wołowiny Black Angus oraz wołowiny argentyńskiej.
Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży carpaccio marki MAKRO Premium w dwóch wariantach – z amerykańskiej wołowiny Black Angus oraz wołowiny argentyńskiej.
Tłuszcze mają ważne miejsce chyba w każdej kuchni. Niestety wielu z nas w dużych ilościach je te zwierzęce, które najzdrowsze nie są. Dużo lepiej jest spożywać tłuszcze roślinne, będące głównym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), potrzebnych człowiekowi do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach obchodów urodzin Akademii Inspiracji zorganizowała po raz pierwszy Dzień Kariery, w którym udział wzięło ponad 200 uczniów szkół i klas gastronomicznych z całej Polski. Celem wydarzenia było wsparcie młodzieży w rozwoju zawodowym i osobistym poprzez warsztaty i indywidualne konsultacje prowadzone przez ekspertów firmy.
Sieć hurtowni MAKRO Polska była partnerem głównym 5. edycji Food Service Summit. Firma przybliżyła uczestnikom nowy program Polskie Skarby Kulinarne i zaprosiła do degustacji historycznych dań w nowoczesnej interpretacji.
Sieć hurtowni MAKRO Polska jako partner produktowy warsztatów z cyklu Ogród-Kuchnia-Stół organizowanych przez Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie dostarcza produkty potrzebne do przeprowadzenia zajęć.
Współczesna kuchnia polska jest zdecydowanie uboższa przykładowo od tej z XVII i XVIII w. Wówczas, chociaż jadano mniej, spożywano produkty różnorodniejsze. Niczym wielce niezwykłym nie było np. zjedzenie bociana czy łabędzia. Wbrew temu, co mogłoby się nam wydawać, nie objadano się jednak cały czas mięsem, a ważne miejsce w jadłospisie stanowiły warzywa.
Bigos i kapuśniak to najbardziej typowe polskie potrawy, niezapożyczone z innych krajów – przynajmniej tak uważają respondenci, którzy wzięli udział w badaniu „Jak Polacy postrzegają kuchnię polską?”. Co ciekawe, mimo tego to smak słony, a nie kwaśny badani uznali za najcharakterystyczniejszy dla naszej kuchni. Najmocniej kojarzoną z nią przyprawą jest z kolei według nich czosnek.