Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

22 października 2019

Wybierz swoją ulubioną restaurację na szlaku kulinarnym

Mieszkańcy Warszawy, Krakowa, Zakopanego i Podhala oraz turyści mogą oddać głos na swój ulubiony lokal biorący udział w szlaku kulinarnym. Wyboru najlepszej restauracji mogą dokonać na stronie programu www.polskieskarby.pl. Lokale z największą średnią liczbą głosów, otrzymają tytuł „Najlepszej Restauracji programu Polskie Skarby Kulinarne”.

więcej
21 października 2019

Pierwsze spotkanie Rady Franczyzobiorców ODIDO

MAKRO Polska zainicjowało cykl spotkań Rady Franczyzobiorców ODIDO, poświęcony tworzeniu rozwiązań dla sieci i niezależnych właścicieli sklepów. Pierwsze wydarzenie odbyło się w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie i było okazją do rozmów m.in. o wyzwaniach współczesnego handlu oraz innowacyjnych rozwiązaniach dla sektora handlu tradycyjnego.

więcej
15 października 2019

Ruszyła kampania „Otwarte w niedziele”

11 października br. MAKRO Polska rozpoczęło kampanię „Otwarte w niedziele”, której celem jest zwrócenie uwagi na znaczenie sektora handlowo-usługowego w Polsce. Jego przedstawiciele zapraszają do odwiedzania swoich restauracji i sklepów w każdą niedzielę, także wolną od handlu. Jako lokalne biznesy mogą w tym dniu oferować swoje usługi. Sieć hurtowni wspiera przedsiębiorców i reklamuje ich lokale, podkreślając, jak wielką pasję i wysiłek wkładają w prowadzenie własnych firm.

więcej
7 października 2019

Ponad 50 tys. ofert specjalnych na Dzień Własnego Biznesu

Blisko 13 tys. restauracji, sklepów i lokali usługowych dołączyło do międzynarodowego Dnia Własnego Biznesu, w Polsce organizowanego przez MAKRO Polska. Wydarzenie to jest wyjątkową okazją dla małych i średnich firm do promocji swoich usług, adresów sklepów lub dań z menu. Do tej pory zarejestrowano ponad 50 tys. ofert specjalnych, z których mogą korzystać konsumenci i liczba ta stale rośnie. Inicjatywie towarzyszy kampania „Otwarta niedziela”, której celem jest zwrócenie uwagi na znaczenie sektora handlowo-usługowego, który zaprasza konsumentów do zakupów i odwiedzania restauracji w niedzielę. Jest to też forma podziękowania przedsiębiorcom za zaangażowanie i pasję, jaką wkładają w swoją pracę.

więcej
4 października 2019

Podążaj szlakiem kulinarnym Warszawy

Co łączyło warszawską bombę owocową z pogromcami Enigmy? Skąd wzięła się syrenka w herbie Warszawy? Jakie kultowe piosenki powstały przy stoliku w Mozaice? Te i inne historie można odkryć przemierzając szlak kulinarny Warszawy. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści mogą rozsmakować się w tradycji i poznać polską historię od kuchni. Partnerem akcji jest Miasto Stołeczne Warszawa.

więcej
4 października 2019

Poznaj historię Krakowa od kuchni

Kaczka po krakowsku, kasza Anny Jagiellonki, gefilte fish, kanapka z jajkiem i śledziem… – to tylko kilka potraw z oferty, przygotowanej dla gości przemierzających krakowski szlak kulinarny. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści mogą wybrać się na wędrówkę po bardziej i mniej znanych smakach lokalnej kuchni. Patronat honorowy nad programem objął Witold Kozłowski, Marszałek Województwa Małopolskiego.

więcej
3 października 2019

MAKRO Polska zaprasza na wędrówkę po kulinarnych szlakach Warszawy i Krakowa

Jaki związek ma warszawska trasa W-Z z ciastkiem wuzetka? Skąd wzięła się syrenka w herbie Warszawy? Co jadano na dworze Zygmunta II Augusta? Z czego słynął krakowski lokal Antoniego Hawełki? Te i inne historie można, odkryć przemierzając szlak kulinarny Warszawy i Krakowa. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści mogą rozsmakować się w tradycji i poznać polską historię od kuchni.

więcej